Hoppa till sidans innehåll

Bra att veta


Tävlingsklass eller motionsklass?

För att delta i tävlingsklass behöver du ha tävlingslicens samt vara medlem i en förening som är ansluten till Svenska Triathlonförbundet. I licensen ingår olycksfallsförsäkring i FOLKSAM vid träning och tävling och fina erbjudanden och rabatter från förbundets partners.

Om du inte har licens men ändå vill ställa upp i tävlingsklass kan du köpa en endagslicens på plats för 170 kronor. Oavsett vilken licens du löser så måste du vara medlem i en triathlonförening. Här kan du läsa mer om tävlingslicens. 

I tävlingsklass går det inte att göra efteranmälan.

För att delta i motionsklass krävs varken medlemsskap i förening eller licens. Samtliga motionsklasser nedan är öppna för alla (som uppfyller ålderskraven).

För att köra olympisk distans måste du under året fylla minst 18 år. För att köra sprint måste du under året fylla minst 16 år.

 

Försäkring

Som deltagare är du olycksfallsförsäkrad under tävlingen, samt under resan till och från tävlingen. Med Startklar eller Startklar Plus får du tillbaka anmälningsavgiften om du inte kan delta på grund av akut sjukdom eller olycksfall. Läs mer på www.startklar.nu. Svenska Triathlonförbundet återbetalar inga anmälningsavgifter.

 

Distanser

I motionsklass kan du delta på distanserna olympisk eller sprint eller i stafett på någon av distanserna. I stafett deltar man i lag om tre personer där lagmedlemmarna kör ett moment var: en simmar, en cyklar, en springer. Läs mer om de olika distanserna här.

 

Till anmälningssidan 

 

Uppdaterad: 22 JUL 2016 07:41 Skribent: Therése Oskarsson


Följ oss för senaste nytt!Titelpartner
 
 

danske-invest-logo


Huvudpartners
 ai5a96UPkTTyzcR3xPGV
scandic_200

Evenemangspartner

Umara-Logo-Color


Samarbetspartner

umeå.-mer-triathlon_2rader


Arrangörer

Swedish_Triathlon_Eng_svart_sign


loggastockePostadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: This is a mailto link

Se all info