Hoppa till sidans innehåll
Foto: Joakim Nilsson

Pressmeddelande Umeå Triathlon

20 JUL 2016 17:14
  • Uppdaterad: 20 JUL 2016 17:19

PRESSMEDDELANDE 20160720I Umeå laddas det för fullt för SM och deltävling tre i Danske Invest Triathlon Series som går av stapeln 23-24 juli.

Danske Invest Triathlon Series tredje stopp görs i Umeå, som i år också arrangerar SM, JSM och RM på Olympisk distans. Mästerskapstävlingarna avgörs på lördagen och motionsloppen på söndagen.

Tävlingscentrum kommer som tidigare år att vara beläget vid Hamnmagasinet. Simningen sker i Umeälven och cykling & löpning på avstängda gator i centrala Umeå.

I startlistan finns bland andra Mikaela Persson (Terrible Tuesdays Triathlon Club), regerande svensk mästare på Olympisk distans, och svenska mästaren i sprint 2016, Annie Thorén(Motala Triathlon Club). Annie siktar på topp tre och ser fram emot en för henne ny tävling i en ny stad.

– Det känns jättekul. Jag har aldrig varit i Umeå och det är alltid roligt med nya tävlingar. Jag hoppas att så många som möjligt som står på startlistan också står på startlinjen, säger Annie.

På sprint-SM i Uppsala i juni tog Annie som sagt guld, något som stärker henne inför racet i Umeå.

– Jag får ge mig själv cred att jag har fart i kroppen trots att jag tränar och fokuserar på längre distanser. Jag hade inte så mycket självförtroende inför sprinten i Uppsala men jag visade att om jag har en bra dag kan jag plocka fram speed också.

Gabriel Sandör (IK NocOut.se) är regerande svensk mästare på herrsidan och målet är att fortsätta vara det ett år till. Formen säger han är stabil och att han tävlade i Gävle i helgenpåverkar inte så mycket.

– Jag har tävlat mycket nu så man vänjer sig. Och en sprint (som det var i Gävle) sliter ju inte lika mycket som en Olympisk, säger Gabriel och fortsätter:

– Mitt mål är att försvara SM-guldet men det är många bra med; Ludwig Fleetwood, Oskar Djärv, Joel Vikner, Axel Ek med flera.

Vattentemperaturen i Umeälven uppmättes i måndags till 17,5 grader och väderprognosen för tävlingsdagarna visar molnigt men regnfritt och runt 20 grader. 

Umeå Triathlon är en gemensam satsning från Umeå kommun, Svenska Triathlonförbundet och flera lokala föreningar. Tävlingen ingår i Danske Invest Triathlon Series som den tredje av fyra deltävlingar.

Serien avslutas storstilat i Malmö den 6-7 augusti. För de allra främsta svenskarna kommer slutplaceringen att avgöras i den Europacuptävling som arrangeras inom ramen för Malmö Triathlon på lördagen. Vilka som hamnar på startlistan till den tävlingen står klart efter Umeå Triathlon som är en av kvaltävlingarna. 


Startlistor

Tävlingsklass Junior JSM

Tävlingsklass Senior och Master SM/RM

Tävlingsklass Ungdom

Motionsklass Olympisk och Sprint

Motionsklass Stafett


Starttider

Lördag 23 juli

13.00 Masters 80- år

13.15 Ungdom 16-17 år

14.00 Masters 35-79 år

17.00 Dam senior/junior

17.30 Herr senior/junior


Söndag 24 juli

09.00 Motion Olympisk/Motion Olympisk stafett

12.30 Motion Sprint/Motion Sprint Stafett


Distanser Umeå Triathlon

Senior/Junior (SM), Masters (RM) – Olympisk: 1500 m simning, 40 km cykling, 10 km löpning

Ungdom: 750 m simning, 20 km cykling, 5 km löpning

Motion/Stafett Olympisk – 1500 m simning, 40 km cykling, 10 km löpning

Motion/Stafett Sprint – 400 m simning, 20 km cykling, 5 km löpning

 

För ytterligare information

Kontakta Marlene Hedelin, Umeå Triathlon: 072-553 73 73

Skribent: Therése Oskarsson
Epost: Adressen Gömd


Följ oss för senaste nytt!Titelpartner
 
 

danske-invest-logo


Huvudpartners
 ai5a96UPkTTyzcR3xPGV
scandic_200

Evenemangspartner

Umara-Logo-Color


Samarbetspartner

umeå.-mer-triathlon_2rader


Arrangörer

Swedish_Triathlon_Eng_svart_sign


loggastockePostadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: This is a mailto link

Se all info