Hoppa till sidans innehåll
Foto: Peter Steggo

Referat: Het triathlonfest för elit och motionärer i Umeå

25 JUL 2016 12:13
I helgen bjöd Umeå på en härlig triathlonfest då den tredje deltävlingen i DITS gick av stapeln. Vädrets makter gjorde verkligen vad de kunde för att ge tävlingen en solig och varm inramning. Seniorklassen vanns av Annie Thorén och Gabriel Sandör.
  • Uppdaterad: 25 JUL 2016 14:58

Under lördagen avgjordes SM i olympisk distans för tävlingsklasserna Ungdom, Junior, Senior och Master. Under söndagen fanns både olympisk motion och olympisk sprint motion på programmet. Umeå bjöd som vanligt på soligt och varmt väder för de totalt över 250 deltagare som deltog i arrangemanget. Växlingsområdet var i dubbel bemärkelse en kokande gryta av deltagare mitt mellan Hamnmagasinet och Kulturväven nere vid kajen där temperaturen var dryga 25 grader. Solen och värmen bidrog till en fin inramning av evenemanget men ställde också prov på deltagarna på de längre distanserna. Vattentemperaturen steg snabbt dagarna innan tävling från 17,5 grader till 20,5 vilket gjorde att seniorer och juniorer simmade utan våtdräkt.

I ungdomsklassen segrade på tjejsidan Frida Nöu, Fredrikshof IF CK, 14 sekunder före Amy White, Umeå Simsällskap. Andreas Carlsson, Väsby SS Triathlon, vann motsvarande pojkklass med 1min och 40 sekunder före klubbkamraten Hampus Brunander.

Frida Nöu, Amy White och Clara Falkenek, Motala Triathlon Club. 

Andreas Carlsson, Hampus Brunander och Elias Rapp, Västerås Simsällskap.


Bland juniortjejerna var Ida Österman, Stockholmspolisens IF Triathlonförening drygt två minuter före Alida Lilljeqvist, Kinds Go Green CK. Albin Andersson, Kalmar RC Triathlon hade samma segermarginal bland killarna där Eric Johansson, TwinPeaks Triathlon Club knep silvret.

Ida Österman och Alida Lilljeqvist.

Albin Andersson, Eric Johansson och Johan Forsman, Simklubben Elfsborg.


Segerstriden bland damseniorer stod som väntat mellan Annie Thorén, Motala Triathlon Club och Mikaela Persson, Terrible Tuesday Triathlon Club, där Annie för dagen var den snabbaste och kunde avgöra tävlingen på löpdelen. Trea var Mona Hallberg, Set Sail IF, 52 sekunder från andraplatsen. Bland herrseniorerna var Gabriel Sandör, IK NocOut.se, vassast för dagen och vann med 38 sekunder före Ludwig Fleetwood, IF 30k.se och Joel Vikner, Västerås SS.

För seniorerna var tävlingen även avgörande för vilka som ska få representera Sverige i Europacupen i Malmö den 6 augusti. Läs mer här.

Annie Thorén, Mikaela Persson och Mona Hallberg.

Gabriel Sandör, Ludwig Fleetwood och Joel Vikner.


Umeå Triathlon har fått idel positiva kommentarer såväl från både publik och deltagare vilket glädjer oss arrangörer. Björn Tunemalm, tävlingsledare från Stöcke TS Järnet sammanfattar helgens tävlingar såhär:

– Vi är mycket nöjda med helgens tävlingar som flutit på jättebra. Positivt är också att vi fått mycket beröm från flera håll för såväl arrangemanget i stort som för tävlingsbanorna. Resultatmässigt bjöd helgen på många spännande uppgörelser där flera lopp inte avgjordes förrän på slutet, vilket ger en extra krydda till tävlingarna.

Att tävlingarna uppskattats av deltagarna bekräftas av följande citat från senioreliten.

Annie Thorén: "Man märker att Umeå är med. Som tävlande ser man det så tydligt också, det var triathleter som hade arrangerat den här tävlingen. Här kändes det som att de tänkte på säkerheten vilket var väldigt bra."

Oskar Djärv: "Umeå i våra hjärtan Tänk att det alltid är så härligt att åka hit. Grymt sällskap. Full av glädje. Och sedan var det ju SM över olympisk distans också. Älven var varm, så det blev utan våtdräkt."

Den 6-7 augusti avgörs den fjärde deltävlingen i Danske Invest Triathlon Series i Malmö. Sista anmälningsdag för tävlingsklasserna (ej Europacupen) är den 28 juli. (ingen efteranmälan). Vill du vara med? Anmäl dig nu på direkten. 

Tävlingsledningen, förbundsrepresentanter, arrangörsföreningarna Stöcke TS Järnet och Umeå SS, funktionärer, samarbetspartners och sponsorer tackar och tackas för årets upplaga av Umeå Triathlon.


Resultat

Lördag 23/7

Tävlingsklass Junior (JSM)

Tävlingsklass Senior (SM) & Master (RM)

Tävlingsklass Ungdom

Söndag 24/7

Motion Olympisk och Sprint

Motion Stafett Olympisk och Sprint


Mer rapportering från Umeå Triathlon

TV-inslag från motionstävlingen:
http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/triathlon-sm-i-hogsommarvarmen


Bildspel:
http://www.vk.se/1774934/bildspel-triathlon-festen-i-umea


Radiointervju med tävlingsledare Björn Tunemalm och kommunikatör Marlene Hedelin. Lyssna ca 2,16 min in i programmet:
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/754877?programid=4181

 

Fler bilder finns på tävlingens facebooksida.

Kolla även in @umeatriathlon på Instagram. Foto: Peter Steggo.

Fler bilder hittar du på tävlingens facebooksida. 

Skribent: Marlene Hedelin
Epost: Adressen Gömd


Följ oss för senaste nytt!Titelpartner
 
 

danske-invest-logo


Huvudpartners
 ai5a96UPkTTyzcR3xPGV
scandic_200

Evenemangspartner

Umara-Logo-Color


Samarbetspartner

umeå.-mer-triathlon_2rader


Arrangörer

Swedish_Triathlon_Eng_svart_sign


loggastockePostadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: This is a mailto link

Se all info