Hoppa till sidans innehåll

Om tävlingen


Sommaren 2016 arrangeras Umeå Triathlon för tredje gången. Helgen den 23-24 juli förvandlas området vid hamnmagasinet till en fartfylld och myllrande tävlingsarena. På lördagen gör eliten upp om SM på olympisk distans och på söndagen är det motionärernas tur. Var med du också!

Klasser och distanser finns för alla oavsett träningsbakgrund och ambitionsnivå. Målet är att erbjuda en av Sveriges bästa, roligaste och säkraste tävlingar. En tävling där alla från elit till motionär når sina mål oavsett om det är att vinna, klara av en triathlon eller ha en kul dag med sina vänner.

En glad nyhet för 2016 är att tävlingen får SM-status. På lördagen avgörs vilka som blir svenska mästare på olympisk distans.

Umeå Triathlon är en gemensam satsning från Umeå kommun, Svenska Triathlonförbundet och flera lokala föreningar. Tävlingen ingår i Danske Invest Triathlon Series som den tredje av fyra deltävlingar. De andra tävlingarna i serien är Uppsala Triathlon 18-19 juni, Gävle 17 juli och Malmö Triathlon 6-7 augusti.

 

Arrangörsklubbar

 

Stöcke Triathlonsällskap "Järnet"

Klubben föddes i byn Stöcke utanför Umeå med hjälp av eldsjälen Pavio. Förutom att tävla och träna triathlon arrangerar vi också en del tävlingar, t. ex Umeå Triathlon.

Alla som vill är varmt välkomna i Stöcke TS Järnet. Som medlem i klubben erhåller du lägre startavgift i våra egna tävlingar samt möjlighet att delta på våra gemensamma arrangerade träningar. Vi brukar tillhandahålla träningstider i bassäng under vintertid.Umeå Simsällskap

Umeå Simsällskap, USS, är en av Umeås äldsta föreningar och grundades 1927. USS är också en av Umeås största klubbar med ungefär 2000 medlemmar. "Simning åt alla" är simsällskapets motto, från de yngsta i baby- och minisim, via sim- och teknkikskolan, till elitsimmare och mastersdito. 

Uppdaterad: 12 JUL 2016 12:36 Skribent: Therése Oskarsson


Följ oss för senaste nytt!Titelpartner
 
 

danske-invest-logo


Huvudpartners
 ai5a96UPkTTyzcR3xPGV
scandic_200

Evenemangspartner

Umara-Logo-Color


Samarbetspartner

umeå.-mer-triathlon_2rader


Arrangörer

Swedish_Triathlon_Eng_svart_sign


loggastockePostadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: This is a mailto link

Se all info